CVR-nummer er bestilt

Det første skridt på Virk.dk

Nu er CVR-nummeret bestilt til Kommunikant! Endelig, endelig! Registreret fra 20. marts 2014.

Kvittering på CVR-nummerI mit kontorfællesskab har vi flere gange diskuteret, hvilken virksomhedsform vi hver især har – og jeg valgte nu at stifte en enkeltmandsvirksomhed. Enkeltmandsvirksomheden er det samme som den personligt ejede virksomhed, hvilket betyder, at jeg nu hæfter med alt, hvad jeg ejer.

Det er egentlig ikke fordi, man har brug for hjælp til det, men alligevel syntes, jeg det var rart at have en anden virksomhedsejer til at hjælpe. Hjælpen fik jeg fra en anden iværksætter i kontorfællesskabet, Erhvervsjurist Dorthe Kling Zinck fra Bizzjur, der hurtigt kunne guide mig igennem registreringen.

Men, men, men – det tog under 5 minutter at klikke ind på Virk.dk, (Det Centrale Virksomhedsregister), trykke på START, svare på nogle enkelte, grundlæggende spørgsmål om virksomheden som valg af virksomhedstype, valg af branchekode (der beskriver din virksomheds aktiviteter),”Skal du momsregistreres? Ja”, om du skal importere eller eksportere varer, og til sidst indsender du registreringen. Så det tager vitterligt ikke særlig lang tid at registrere en virksomhed.

FÆRDIG!

Så tager det dog op til 14 hverdage før CVR-nummeret bliver godkendt og sendt. Her fik jeg en underlig, men fantastisk følelse – “Jeg er jo virksomhedsejer nu – SELVSTÆNDIG!!!” Iiihhh, hvilken fed oplevelse! Men ja, 14 hverdage skal lige passeres.

CVR-nummer – hvorfor?

Et CVR-nummer er virksomhedens ID-nummer, og alle virksomheder skal registreres ved Erhvervsstyrelsen, hvilket du gør på virk.dk. Undtagelsen er, at hvis du som enkeltmandsvirksomhed ikke regner med at tjene over 50.000 kr. på et år, så er det ikke nødvendigt at blive registreret. Det har jeg en klar ambition om at gøre – Kommunikant vil blive mit levebrød.

Hvad er navnet?

Inden du opretter et CVR-nummer skal du selvfølgelig have et navn til din virksomhed. Det er fire år siden, jeg valgte navnet Kommunikant – en sammentrækning af “kommunikation” som er det primære arbejdsredskab og “kant”. Kant er med til at vise, at det er skarpt, og det er professionelt, og så skal sammentrækningen gerne skabe nysgerrighed samtidig med, at andre personer rimelig hurtigt kan gætte sig frem til, hvad produkterne bag Kommunikant handler om. Kommunikation med kant.

CVR.dk kan du søge efter navne på virksomheder – du må nemlig ikke vælge det samme navn som en anden virksomhed i den samme branche.

Nu skal tålmodigheden strammes an – jeg regner selvfølgelig med en godkendelse af Kommunikant.