Iværksætter – er det noget særligt?

Jeg har været heldig! – Vitterligt heldig!

Lige siden Kommunikant blev til en virksomhed den 20. marts 2014 har jeg været heldig. Selvfølgelig går det op og ned undervejs, men generelt har jeg været heldig.

Mange ønskede mig TILLYKKE på Facebook, da jeg endelig kunne fortælle, at jeg var blevet selvstændig, egen virksomhed, direktør, CEO, marketingchef – rengøringsdame, bogholder, og assisterende kaffemaker. Med al den positive respons lå det lige i kortet også at spørge tilbage: “Vil du også være selvstændig? – Det bliver fedt! Tænk bare på friheden!” Det var der dog ikke…

Selvom jeg havde et midlertidigt fuldtidsjob i starten, så var der plads til nogle mindre opgaver. Samtidig havde jeg mulighed for at profilere mig i de små lag. Da jobbet sluttede fik jeg straks en fast kunde – som jeg stadig har her godt et år efter.

Netværket er det mest givende!

Dertil har netværket været det mest fantastiske og givende! Som en besked jeg lige har modtaget via LinkedIn: “Jeg hørte om dig fra en ven”. Det er formentlig ikke en kommende kunde, men det er netværket, der arbejder. Og det er fedt at vide! Samtidig forsøger jeg også at kunne give tilbage, hvor jeg kan.

Der kommer løbende forespørgsler fra folk på min rådgivning om LinkedIn. Den 5. november holder Kim Hornung og jeg en workshop sammen – Workshop i personlig effektivitet – få styr på din tid, din to-do-liste, og dine mailvaner. Kim rådgiver om personlig effektivitet og jeg kommer med et kort indspark om at være effektiv på LinkedIn. Nu har jeg faktisk også selv sat et par kurser i søen – LinkedIn for virksomheder i november og januar. Det er blot starten – og jeg glæder mig til at udvide!

Da jeg selv var jobsøgende efter studiet, var jeg ude i forskellige virksomhedspraktikker. Jeg lavede ikke kaffe (som jeg frygtede ville blive min eneste opgave), men derimod fik jeg både budget og masser af ansvar. Det vil jeg gerne kunne give tilbage. I den forgangne uge har jeg både været til møde med Jobcenter Erhverv i Aarhus og haft et kaffemøde med en yderst kompetent kvinde, der søger job. Jeg tænker VÆKST! Hvordan kan vi få gavn af hinanden? Nu vil jeg med vilje ikke nævne hendes navn, da jeg har planer – og det er ren egoisme for min virksomhed. Men jeg er ret sikker på, at vi kan blive vilde!

Lige fra starten har jeg tænkt, at når man vil være selvstændig, så vil man også vækste med flere medarbejdere. Det fandt jeg hurtigt ud af, at det bestemt ikke er gældende for alle. De havde også ret – der er pludselig mange regler, man skal sætte sig ind i, og det tager ekstra tid. Til gengæld fortalte én i mit netværk, at da han ansatte sin første medarbejder, så fik han også én at sparre med om opgaver. Jeg vil stadig gerne vækste med flere medarbejdere, men det er – sjovt nok – ikke så interessant at blive ansat, hvor man selv skal sørge for sin egen løn – i forhold til at det er mig, der sørger for en medarbejderens årsløn på 600.000 kr.

Tilbage på sporet med træning og energi

I morges tjekkede jeg ind ved Fitness World i Scandinavian – endelig kan jeg løbe lidt igen efter en måned med et ømt knæ. Kun 2 kilomenter, men det har også sin ret. Det fik Kasper fra Tairo Klinik heldigvis lavet om på i sidste uge. Mit knæ lignede et pindsvin med alle de akupunkturnåle, og knæet var stadig ømt, da jeg gik hjem – dog mere løst.

Dagen efter var al ømheden væk. Dommen lød på, at knæet var blevet overbelastet efter løb flere dage i træk i slutningen af september. Energien skal nok komme hurtigt tilbage igen, når jeg begynder at kunne træne mere. De 15 kilometer i et stræk glæder jeg mig til igen at kunne klare.

LetsGraphNu sidder jeg igen på kontoret – en søndag. Frokosten spiste jeg sammen med en anden virksomhed, der også bruger søndagen på at arbejde. Som han sagde: “Det er rart at starte en ny uge med en tom mailboks”.

Til gengæld kiggede én fra et af nabokontorerne ind på kontoret. Hun er ikke selvstændig. “Sidder du her? En søndag?” Ja, det gør jeg. Der er ro, og jeg kan få fulgt op på en del ting, som jeg ved, at jeg ikke når i den kommende uge. Min mailboks er også tom – klar til at blive bombarderet i morgen. November bliver proppet med arbejde – det glæder jeg mig til! Også de sene aftener på kontoret.

Én ting er at arbejde om søndagen, men jeg sætter mere og mere pris på at kunne tage ud med vennerne – arbejdet skal ikke overdøve alt. Energi får jeg bestemt også ved at være social og ikke tænke arbejde hele tiden. Tjek gerne Jonathan Løws indlæg ved TV2 Østjylland, om at der skal være plads til andet end arbejde.

Billedet er fra profilen @LetsGraph på Instagram.