Træning giver energi, som er vigtigt for iværksættere

Nu synes jeg jo egentlig, at jeg generelt har temmelig meget energi til overs. Meeen der kan sagtens være dage, hvor den altomsluttende dyne bare er mest fantastisk. Hver dag er lørdag for mig. Jeg har selvfølgelig planer for, hvad jeg skal lave – og ja, kalenderen kan være temmelig presset hele dage. Alligevel føles det som om, at hver dag er en lørdag. Jeg SKAL jo som iværksætter ikke møde ind kl.08.00 til 16.00 hver dag.

Direktørtid

I dag er det søndag. Jeg har dog siddet på kontoret siden kl. 11.30 og arbejdet frem til nu, hvor uret snart runder 17.00. Der er ro i hele huset. Der har kun været enkelte studerende, der har siddet og arbejdet i et mødelokale – i hvert fald i min del af Navitas.

Så ja, jeg møder til direktørtid – og det gør jeg ofte. Dertil skal siges, at mit vækkeur ringer kl. 06.30 alle dage – mandag til søndag. Mine morgener starter med at læse blogindlæg og maile dem videre til mig selv, som jeg finder inspiration fra til mit arbejde. Og de bliver læst på mobilen, mens jeg stadiMette Krabbe - Selfie i Navitasg ligger i sengen.

Når jeg endelig er blevet færdig med at læse blogindlæg, tjekke opdateringer på de forskellige sociale medier, jeg har profiler på – kommentarer der skal besvares fra mulige kunder eller andre inspirerende mennesker, så sætter jeg mig ved computeren og får svaret på de første mails. Det er optimalt for mig for på den måde, har nogle af dem, jeg skriver til, svaret igen, når jeg er kommet hen på kontoret.

Sådan ser faktisk alle mine dage ud. Det giver mig mulighed for at bruge morgenerne til at træne – om det så blot er en lille løbetur eller 40 minutters styrketræning hjemme på stuegulvet. Sådan har det dog ikke helt set ud på det sidste.

Men træning skal der jo til

Ja, det er mit ømme punkt i øjeblikket… Jeg går en hel del, da jeg har oprettet en udfordring på Endomondo, der handler om at gå og/eller løbe 2015 km i år. Sidste år var det 2014 km, og året før – sjovt nok – 2013 km. I alt er vi otte personer i udfordringen og min største konkurrent er min mor, som jeg kun overhaler, når hun er på ferie… I skrivende stund er jeg på 1925 km, så der er ikke langt tilbage.

Hen til kontoret i Navitas har jeg ca. 3,5 km, så det bliver dog til en del kilometer hver dag – især de dage, hvor jeg også tager en løbetur.

Endomondo er et ret sjovt medie til at lave motion til en daglig konkurrence med andre. Eksempelvis er jeg også hver måned med i en udfordring fra MadITal.dk, hvilket kan være om enten at tabe flest kalorier eller være aktiv i flest minutter.

En anden interessant ting er fællesskabet ved træningen med Endomondo, når vi både kan konkurrere og dele vores træning. Med #ViLøberSammen og #OktoberUdfordringen (ændres hver måned) deler vi vores træning på Instagram, samtidig med at vi også bliver udfordret på Endomondo om at løbe flest kilometer hver måned. Det er @SuperSkurk på Instagram der står for udfordringen, hvis du vil være med.

Nu burde jeg selvfølgelig også løbe, når det nu er den motionsform, som jeg bedst kan lide. En knæskade fra en skitur giver dog lidt problemer, så jeg har været nogle gange hos Kasper Andersen fra Tairo Klinik i Aarhus. Kasper er akupunktør og har sat adskillige nåle i mit venstre knæ – og det har virkelig hjulpet! Han sætter både nåle i og strøm til, hvilket godt kan ligne, at mit knæ skal genstartes som en bil. Lidt spøjst første gang, men det virker!

Efter Aarhus City Halvmarathon i juni stoppede jeg dog hos Kasper, da det virkede til at gå rigtig fint. På grund af travlhed har jeg dog ikke fået trænet så meget, og det kan mærkes på mit knæ nu. Hvis jeg ikke træner – eller hvis jeg træner for meget – så er knæet ømt. Da SMUK Løbet i Aarhus nærmede sig, løb jeg de tre dage inden – små ture på 3 km – og så selve løbet på 5 km. Siden da har knæet været ømt, så jeg overvejer en tur tilbage til Kasper.

Træning til halvmaraton i 2016

At jeg ikke har trænet så meget siden Halvmarathon kan sagtens mærkes. Alt for meget energi, der ikke bliver brugt – det går ud over nattesøvnen. Og det er ikke den der gode positive energi, jeg har for meget af. Den sidste uges tid har jeg dog fået styrketrænet tre morgener – mave og knæ – så jeg snart kan komme i gang med løbetræningen igen.

Jeg er nemlig allerede tilmeldt to halvmaraton i 2016, hvoraf den ene igen er Aarhus City Halvmarathon i juni. Det er den fedeste stemning gennem løbet! Det bliver jeg helt høj af! Og så er jeg sgu så stolt, når jeg kommer i mål – også selvom tiden ikke lige frem har været den bedste de to gange, jeg indtil nu har været med. Jeg glæder mig til rusen – så nu skal der trænes igen!